facebook Instagram Phone Mail

facebook Instagram Phone Mail

Waar ga jij naar toe?

Weet jij dat? Heb jij jouw route uitgestippeld? Heb jij ècht een doel voor ogen en ‘loop’ je in de richting van jouw doel?

Ik kan niet anders reageren dan met het woord respect!

Want als ik de vraag stel aan mensen welk doel zij voor ogen hebben in hun leven, hoor ik zo vaak:  ik wil gewoon gelukkig zijn of als ik maar gezond blijf…

Ik kan het hier natuurlijk alleen maar mee eens zijn maar er borrelen wel meteen vragen bij me op zoals: Hoe doe je dat dan….gewoon gelukkig zijn? of Hoe blijf ik dan gezond? als je niet echt een doel hebt?

Ik ben inmiddels 54 jaar en heb een rijke levenservaring, de zogenaamde rugzak waar iedereen altijd over spreekt. Ook ik heb zo’n rugzak. Ook ik heb jarenlang gezegd “als ik maar gelukkig en gezond ben”….niks mis mee, maar ik weet na bijna 55 jaar dat ik er voor een groot deel zelf invloed op heb.Er waren genoeg dingen waar ik geen invloed op had, zeker als kind niet. Maar terugkijkend, met de wijsheid van nu, had ik meer invloed kunnen hebben. Door achteraf geworven wijsheid, heb ik mijn doel gevonden: Ik wil mijn opgedane kennis uit boeken, opleidingen, eigen ontwikkeling en therapieën, gaan delen met zoveel mogelijk mensen.

Waarom wil je dat dan zo graag? hoor ik je vragen. Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig. Misschien kan ik je dit het eenvoudigste uitleggen door een metafoor te gebruiken: Ik bak al jaren een heerlijke appeltaart. Op een dag at ik een stuk appeltaart bij een vriendin van me, die echt nog veel lekkerder was. Ik heb gevraagd naar haar recept. Ik heb haar gevraagd wat ze doet om de appeltaart zo lekker te maken.

Deze metafoor gaat over een appeltaart. Maar waarom vragen we te weinig om het ‘recept’ bij anderen die ‘succesvoller’ zijn dan jij op een bepaald gebied. Waarom vragen we te weinig wat de ander doet waarom het beter lukt?! Elk mens kan daar van leren en groeien!

Op deze manier is NLP ontstaan. Alle succeservaringen van anderen gebundeld in een methodiek om met zoveel mogelijk mensen te delen.

Weet ik nu alles? Loop ik nu nergens meer tegenaan?

Was het maar zo’n feest! 😊 Natuurlijk loop ik ook nog steeds tegen de dingen van het leven aan. Ik denk ook dat dat het leven is. Niemand heeft 100% controle of een glazen bol.

Wat ik wèl heb is een gevuld ‘gereedschapskistje’, waar ik gebruik van maak wanneer ik het nodig heb. En er is nog ruimte voor nieuwe ‘gereedschappen’…. Misschien leer ik die weer van jou?

Ik maak graag kennis met je!